11.11.11 lanceert opvolger voor iconische fietsplaatje ‘Weer een auto minder’

Week van de mobiliteit brengt optimistische nieuwkomer

Met het iconische ‘alweer een auto minder’-fietsplaatje toonden meer dan een half miljoen Vlamingen en Brusselaars hun meest ecologische kant. Nu, ruim twaalf jaar later, lanceert 11.11.11 tijdens de week van de mobiliteit een opvolger voor het gratis plaatje. ‘We roepen mensen massaal op om zich te outen als deel van de fietsende beweging die wereldwijd verbindt.’ zegt directeur Els Hertogen’

In 2011 trokken duizenden 11.11.11-actievoerders over heel Vlaanderen de straten op om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Vrijwilligers deelden daarbij fietsplaatjes uit met daarop de boodschap ‘Weer een auto minder’. Dat bleek een succesrecept. Sinds die campagne fietsen meer dan een half miljoen Vlamingen met het bordje rond. ​ 

“Toen zijn we zelfs gewoon gestopt met tellen,” zegt 11.11.11-directeur Els Hertogen. “Maar dat het tot een icoon was uitgegroeid, stond als een paal boven water. Toch voelden we dat het na twaalf jaar tijd was voor een opvolger.” 

Immers, 11.11.11 onderging het afgelopen jaar evenzeer stevige veranderingen. In januari onthulde de koepelorganisatie naast een nieuw logo en manifest ook een hoopvolle, nieuwe slogan strength in numbers.  

“Die gaat uit van de kracht van onderuit en is doelbewust inspirerend. We zijn gericht op opbouwen en niet op stilzitten of afbreken. Van ‘het is wat het is’, naar ‘zo kan het zijn’,” benadrukt Hertogen. “En die filosofie passen we helemaal toe op het nieuwe fietsplaatje” 

Weer 1 meer 

Met de optimistische boodschap ‘weer 1 meer’ roept 11.11.11 mensen op om in beweging te komen voor een leefbare wereld, voor iedereen. ​ 

“We doen dat doelbewust hoopvol, optimistisch. Dat is broodnodig”, zegt Hertogen. “Want als groep staan we sterker dan alleen. Verbinding is het sleutelwoord waarvoor we moeten gaan. Ook in de klimaatstrijd.” 

Wil jij ook een leefbare wereld voor ieder1? Bestel via deze link je gratis fietsplaatje. Zo zorg jij straks voor ‘weer 1 meer’ op straat! 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 11.11.11

11.11.11 is de koepel van internationale solidariteit. 
Wij willen uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld - heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld. We richten onze blik dan ook op de wereld en stellen het huidige systeem in vraag. Een rechtvaardige wereld voor mens en natuur kan als we samen druk zetten. Met 11.11.11 brengen wij mensen, groepen en organisaties bijeen om die verandering waar te maken. Want samen staan we sterker dan alleen.

11.11.11. Strength in numbers.

Contact