11.11.11 vraagt geen liefdadigheid

Gevestigde middenveldorganisatie luidt nieuw tijdperk in met nieuw manifesto, slogan & logo

Met een inspirerend manifesto, slogan en logo gaat 11.11.11 de toekomst in. De leidende middenveldorganisatie kiest voor een verscherpt verhaal en wil dé beweging vormen die de internationale strijd tegen uitbuiting aanvuurt. “We aanvaarden niet dat de ene mens meer waard is dan de andere,” zegt directeur Els Hertogen. “Daarom stellen we het huidige systeem in vraag. Macht en middelen moeten eerlijker worden verdeeld, overal.” 

“11.11.11 is al decennialang een vaste waarde en daar zijn we trots op,” zegt directeur Els Hertogen. ​ “4 op 5 Vlamingen kent ons, al is het van naam, dat is een gigantisch potentieel draagvlak.” (Ivox onderzoek november 2022 bij 1000 Vlamingen)

Toch wil de organisatie - een scherper verhaal brengen met het oog op de toekomst. “Mensen weten vaak niet waar we voor staan. Nochtans is onze blik op de wereld hyperrelevant,” zegt directeur Els Hertogen. “Terwijl we ons van crisis naar crisis sleuren, zet 11.11.11 in op problemen bij de wortels aanpakken. Meer dan ooit willen we mensen meenemen in onze wereldwijde strijd voor structurele oplossingen. Enkel zo krijgen we uitbuiting de wereld uit. ”

"Mensen weten vaak niet waar we voor staan. Nochtans is onze blik op de wereld hyperrelevant. Terwijl we ons van crisis naar crisis sleuren, zet 11.11.11 in op problemen bij de wortels aanpakken." - Els Hertogen, directeur

Van liefdadig naar rechtvaardig 

Komende jaren wil 11.11.11 nog scherper naar buiten treden als dé beweging die wereldwijd strijdt tegen uitbuiting. Daarom moeten ook de oplossingen die naar voren worden geschoven fundamenteel veranderen. ​ 

“We grijpen nog te vaak naar liefdadigheid om wereldproblemen op te lossen, maar dat volstaat al lang niet meer,” benadrukt 11.11.11-directeur Els Hertogen. “Als we echt iets willen veranderen moeten we naar de wortels gaan. Dat betekent: macht en middelen herverdelen. Structuren in vraag stellen.” 

Om dit kracht bij te zetten onthult de organisatie ook een manifesto aan de buitenwereld. Daarbij klinkt het strijdvaardig dat de organisatie niet kan en wil aanvaarden dat de ene mens meer waard is dan de andere: ‘Nergens. Nooit.’

"JA! Wij willen uitbuiting de wereld uit. We kunnen en willen niet aanvaarden dat de ene mens meer waard is dan de andere. Nergens. Nooit." - Manifesto 11.11.11

“We brengen duizenden mensen, groepen en organisaties samen om een rechtvaardige wereld voor iedereen te eisen,” zegt 11.11.11-directeur Els Hertogen. “Centraal in ons nieuwe verhaal staat een hoopvolle nieuwe slogan strength in numbers. Die gaat uit van de kracht van onderuit en is doelbewust inspirerend. We zijn gericht op opbouwen en niet op stilzitten of afbreken. Van ‘het is wat het is’, naar ‘zo kan het zijn’.” 

Manifesto 11.11.11

PDF - 487 Kb

Nieuw logo met druk op de deurbel 

Dat 11.11.11 aan een nieuw tijdperk begint, is ook letterlijk te zien. Na vele decennia nam de organisatie afscheid van haar iconische roodzwarte logo en presenteerde ze vandaag een nieuwe eigentijdse beeldtaal en logo die straks in heel Vlaanderen en Brussel zullen te zien zijn.

Die ommezwaai luidt 11.11.11 symbolisch in tijdens haar Nieuwjaarsevent met een druk op een deurbel. “Dat is immers waar de meeste mensen ons van kennen,” zegt 11.11.11-directeur Els Hertogen. “Al ontelbare keren gingen onze activisten deur-aan-deur om met mensen het gesprek te openen over de strijd tegen uitbuiting. Die druk op de bel bundelt krachten en creëert een beweging die verandering eist.”

Het nieuwe logo van 11.11.11 werd ingeluid - hoe kan het ook anders - met een druk op de deurbel.
Het nieuwe logo van 11.11.11 werd ingeluid - hoe kan het ook anders - met een druk op de deurbel.

Kenny  Van Minsel

Kenny Van Minsel

Persverantwoordelijke - press officer, 11.11.11

Wie is 11.11.11

11.11.11 is de koepel van internationale solidariteit. Wij willen uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld - heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld. We richten onze blik dan ook op de wereld en stellen het huidige systeem in vraag. Een rechtvaardige wereld voor mens en natuur kan als we samen druk zetten. Met 11.11.11 brengen wij mensen, groepen en organisaties bijeen om die verandering waar te maken. Want samen staan we sterker dan alleen.

11.11.11. Strength in numbers.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 11.11.11

11.11.11 is de koepel van internationale solidariteit. 
Wij willen uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld - heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld. We richten onze blik dan ook op de wereld en stellen het huidige systeem in vraag. Een rechtvaardige wereld voor mens en natuur kan als we samen druk zetten. Met 11.11.11 brengen wij mensen, groepen en organisaties bijeen om die verandering waar te maken. Want samen staan we sterker dan alleen.

11.11.11. Strength in numbers.

Contact