Belmundo festival geeft workshops activisme

Van ontbijten met een rebel tot een workshop protestborden maken

Belmundo, het jaarlijks stadsfestival rond internationale solidariteit strijkt dit jaar weer neer in Gent. Een heel weekend kan je in de Brugse Poort deelnemen aan activiteiten rond het thema ‘Recht op actievoeren’. Van een ontbijt met rebellen tot een creatieve workshop protestborden maken. Er zullen ook eetstandjes en filmvoorstellingen zijn. Kortom, genoeg om je innerlijke activistenhonger te stillen. Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart zal de Meubelfabriek bruisen van activiteit.

Actie voeren is nergens ter wereld een absolute evidentie: van repressie bij protesten in Iran tot het trieste recordaantal van 227 vermoorde milieuactivisten in het jaar 2020. Toch is dit in veel gevallen het enige wapen van het volk. Hoe kunnen we dit wapen versterken? Hoe kunnen we hier internationaal een verworven recht van maken? Kom het ontdekken tijdens het festival!

Als rebelse stad is Gent de ideale plek om activisme te vieren. ”- Els Hertogen, directeur 11.11.11

In de week voorafgaand het festival laten we ook al enkele pré-festivalactiviteiten op het publiek los met onder andere een debat met Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor en Gentse Schepen Hafsa El-Bazioui.

Er wordt kinderanimatie voorzien. De meeste activiteiten zijn gratis. Het programma is te ontdekken op de website www.belmundo.gent/programma.

Belmundo Festival is een jaarlijks festival dat georganiseerd wordt door de Stad Gent, 11.11.11 en het Gentse middenveld. Deze editie bundelen we alle krachten om op één locatie (Meibloemstraat 18, 9000 Gent) en in een volledig weekend, de Gentenaar warm te maken voor internationale solidariteit en het thema ‘Recht op actievoeren’.

“In een ideale wereld is er geen schepen van Internationale Solidariteit nodig. Dat is een collectieve verantwoordelijkheid. Maar zolang die wereld niet ideaal is, hebben we aanjagers nodig.” -Schepen Hafsa El-Bazioui in MO*Magazine

Meer info? www.belmundo.gent


Contact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 11.11.11

11.11.11 is de koepel van internationale solidariteit. 
Wij willen uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld - heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld. We richten onze blik dan ook op de wereld en stellen het huidige systeem in vraag. Een rechtvaardige wereld voor mens en natuur kan als we samen druk zetten. Met 11.11.11 brengen wij mensen, groepen en organisaties bijeen om die verandering waar te maken. Want samen staan we sterker dan alleen.

11.11.11. Strength in numbers.

Contact