Persuitnodiging. Symbolische actie scheepsramp Griekse kust

Verdrinkingen zijn een politieke keuze

Kort: symbolische actie van 11.11.11 op vrijdag 16 juni om 14:00 uur aan de Kleine Zavel in het kader van de verdrinkingen op de Middellandse Zee

Gisteren kapseisde een boot voor de Griekse kust met daarop 400 tot 750 opvarenden. Er zijn al minstens 79 lichamen geborgen, maar dat aantal zal nog oplopen tot in de honderden. Daardoor dreigt de dodelijkste scheepsramp op de Middellandse Zee te worden sinds 2017. We zijn dit jaar bovendien op weg naar het grootste aantal verdrinkingen sinds 2017.

Verdrinkingen in de Middellandse Zee kunnen vermeden worden. Sterker nog, verdrinkingen zijn een politieke keuze. Een humaan en rechtvaardig migratiebeleid is immers mogelijk. Helaas maken tragische gebeurtenissen zoals deze scheepsramp en het gebrek aan aandacht voor mensenrechten of reddingsacties in het nieuwe Europese Migratiepact duidelijk dat het de verkeerde weg uitgaat.

11.11.11 nodigt de leden van de pers op vrijdag 16 juni om 14:00 uur uit voor een persmoment. Europese beleidsmakers kunnen rampen zoals deze vermijden. Dat willen we benadrukken.

Actievoerders van 11.11.11 zullen de fontein van de Kleine Zavel overnemen en vullen met zwembandjes en reddingsvesten om hun solidariteit betuigen met de slachtoffers van de scheepsramp en verontwaardiging te uiten. Er is een korte toespraak voorzien.

Praktisch

  • Timing: verzamelen om 13u45; de actie start om 14u ​
  • Locatie: Fontein aan de Kleine Zavel
  • 11.11.11-beleidsdirecteur Naima Charkaoui zal het woord nemen namens de organisatie.

Interesse? Graag je komst te bevestigen via [email protected] of via 0487 64 15 74.

Kenny  Van Minsel

Kenny Van Minsel

Persverantwoordelijke - press officer, 11.11.11

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 11.11.11

11.11.11 is de koepel van internationale solidariteit. 
Wij willen uitbuiting de wereld uit. Iedereen – waar ook ter wereld - heeft recht op een menswaardig bestaan. Om echt iets te veranderen moeten macht en middelen eerlijker worden verdeeld. We richten onze blik dan ook op de wereld en stellen het huidige systeem in vraag. Een rechtvaardige wereld voor mens en natuur kan als we samen druk zetten. Met 11.11.11 brengen wij mensen, groepen en organisaties bijeen om die verandering waar te maken. Want samen staan we sterker dan alleen.

11.11.11. Strength in numbers.

Contact